Een ton aan prijzen voor buurtprojecten

De tiende editie van Onze Buurt kent een grotere prijzenpot dan ooit: er zit voor € 100.000 aan cheques in de pot. Limburgse wijkbewoners die geld nodig hebben voor een waardevol project, kunnen aankloppen bij Onze Buurt. Een jury kiest de beste projecten. Vorig jaar won de groep DB4ALL uit de Roermondse wijk Donderberg € 40.000 om een nieuwe keuken te bouwen voor het Ramadanproject.

Onze Buurt is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg. De prijzenactie wordt gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg. Elk jaar deelt de jury geldprijzen uit aan de beste Limburgse projecten. Onze Buurt stimuleert daarmee dat mensen en organisaties zelf aan de slag gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en socialer maken. Inschrijven kan met een gloednieuw plan, maar de volgende fase van een bestaand project maakt net zoveel kans.

De details over deelname staan op de site: www.onzebuurt.eu.
Inschrijven voor Onze Buurt 2022 kan tot en met 20 juli 2022. In augustus worden de maximaal 8 finalisten bekend gemaakt. In oktober worden de prijzen uitgereikt.

(foto: Jongeren van DB4ALL tijdens hun Ramadanproject. De maaltijden zijn klaargemaakt in de nieuwe keuken die de groep won bij Onze Buurt 2021)


Heeft u een leuk of vernieuwend idee voor uw buurtproject?
Klik op het logo hieronder om u in te schrijven!