Als jouw buurt op het spel staat

Drugspanden, wietzolders en drugslabs zijn overal. Op het platteland en in de stad, in keurige wijken en in minder goede wijken. Afgelegen of dicht bewoond. De laatste tijd lijken dit soort activiteiten, met name de wietplantages en drugslabs, meer naar de buitengebieden (van Limburg) te verschuiven. Die ruimte willen wij in onze gemeente en regio niet geven. De politie doet er alles aan om drugshandel en -productie tegen te gaan, omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving, enorm is. Uw hulp is daarbij hard nodig! 

Wat staat er op het spel?

‘Wat staat er op het spel?’ is een preventiecampagne van Provincie Limburg, de politie, brandweer, Openbaar Ministerie, Enexis, RIEC en de deelnemende Limburgse gemeenten.
De website: www.watstaaterophetspel.nl geeft informatie en tips.

Risico's

In een buurt waar drugs worden gemaakt of hennep wordt geteeld, lopen niet alleen de daders risico. Stroomstoringen/aftappen van stroom, brand, lekkage, ongezonde lucht, vergiftiging of ernstige milieuvervuiling door het dumpen van chemisch afval, waardevermindering van huizen, zijn risico’s waar ook omwonenden last van kunnen krijgen.

Hoe herken je een drugslab/wietplantage?

Op de website www.watstaaterophetspel.nl en in de folder op deze pagina, leest u hoe u mogelijke drugslabs en wietplantages kunt herkennen, bijvoorbeeld aan afgeplakte ramen, beslagen ruiten, continu brommende geluiden, extra ventilatiekanalen, nachtelijk bezoek.

Meld 't!

Vermoed u drugscriminaliteit in uw buurt? Meld dit dan bij:

- Politie Limburg (tel. 0900-8844) of
- Meld Misdaad Anoniem (tel. 0800-7000)                                                            

Folder preventiecampagne Als jouw buurt op het spel staat