Appartementencomplex "Marquant"

Het appartementencomplex van Destion aan de ovonde in Nieuw Bergen, heeft sinds kort een eigen naam: Marquant. Deze naam prijkt nu op de gevels van het gerenoveerde gebouw. Het is voor Destion de afsluiting van een periode met vele werkzaamheden. De renovatie van het pand volgde na de bouw van Mosaïque en met de gedeeltelijke afsluiting en herinrichting van de omgeving met onder andere het verplaatsen van de ondergrondse afvalcontainers, zijn de werkzaamheden afgerond.

 

In 2015/2016  is het appartementencomplex grondig gerenoveerd. bij alle woningen zijn de asbesthoudende vensterbanken en dakbedekkingen verwijderd, zijn de kozijnen vervangen, zijn de daken vernieuwd/geïsoleerd en is de buitenzijde wit geschilderd. Het gebouw heeft hiermee een moderne eigentijdse uitstraling gekregen en is een mooie blikvanger geworden bij de entree van Nieuw Bergen.

Vanuit het verleden had het gebouw met de ‘Knoepert’, nogal een informele en negatieve benaming. Een eigen naam voor het complex was volgens Destion dan ook een logische laatste stap. Na de bouw van Mosaïque zijn er verschillende straatnamen aangepast. Marquant ligt nu aan drie straten, namelijk: Rijksweg, Siebengewaldseweg en Mosaïque. Nu kan iedere bewoner met trots zeggen: “Ik woon in Marquant!”.