Bankje voor Singel

“Liever op een bankje dan op een zoutvat”

Een vrolijke boel was het maandag 23 april in de hal van de flat aan de Singel in Molenhoek. Een aantal wachtenden had zich verzameld rondom een bankje. Dit kon in gebruik genomen worden nadat het werd aangeboden door onze Huurdersraad. Die beheert het RvC Fonds Leefbaarheid waar maatschappelijke organisaties aanvragen kunnen doen in wijken met huurders van Destion. Wim Wijnhofen is voorzitter van de commissie en was aanwezig om het bankje aan te bieden.

"Geen gezicht"

Henk Rutjes, bewoner van de Singel, kwam op het idee toen hij een oudere dame in de hal op een vat met strooizout zag zitten omdat ze moest wachten op de taxi. “Geen gezicht vond ik dat”, vertelt hij terwijl de verontwaardiging nog in zijn stem doorklinkt. “Als iemand een taxi heeft besteld, dan moet die al klaar staan in de hal. Want taxi’s wachten niet lang. Maar ja, dat staan is soms een probleem op hogere leeftijd.” Hij had het al vaker gezien dat iemand op het zoutvat zat en vond dat daar verandering in moest komen.

"Reclame voor RvC Fonds Leefbaarheid"

“Als lid van de Huurdersraad bij de woningcorporatie wist ik natuurlijk van het fonds waar vrijwilligersorganisaties een aanvraag kunnen indienen. Het leek me een mooie gelegenheid om ook meer kenbaarheid aan het fonds te geven.” Voor het RvC Fonds Leefbaarheid is er uit de Huurdersraad een commissie samengesteld die de aanvragen beoordeelt aan de hand van een reglement. Lachend zegt Henk dat hij niet in die commissie zit maar hij wist wel dat de aanvraag goede kans maakte. “Het bankje is tenslotte bestemd voor de huurders van Destion, en dat is een belangrijk criterium.” Wanneer één van de ‘wachtenden’ in de hal roept dat het bankje een naam moet krijgen en een ander reageert met “Wat dacht je van het Henk-bankje!” dan schudt Henk bescheiden zijn hoofd. Dat hoeft voor hem niet.

Het reglement van het RvC Fonds Leefbaarheid vind je hier.