Destion beste woningcorporatie van Nederland

Destion beste woningcorporatie van Nederland

Was Destion vorig jaar in de Aedes Benchmark nog de hoogst genoteerde woningcorporatie in Limburg, nu zijn we dat van heel Nederland. Jaarlijks stelt de brancheorganisatie Aedes deze benchmark op. De Aedes Benchmark maakt op hoofdlijnen de prestaties inzichtelijk van de woningcorporaties in Nederland en vergelijkt ze onderling. Dit jaar deden er 269 corporaties mee, die samen 98% van alle corporatiewoningen (2,4 miljoen) bezitten. Van deze corporaties mag Destion zich dit jaar dus de allerbeste noemen.

In de benchmark worden de woningcorporaties op 5 onderdelen beoordeeld: Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Duurzaamheid, Onderhoud & Verbetering en Beschikbaarheid & betaalbaarheid. Per onderdeel kun je een A, B of C scoren. Met een A is de score bovengemiddeld, een B betekent gemiddeld en een C is onder het gemiddelde.

Vier A-noteringen
Destion is dit jaar net als in voorgaande jaren met vier A-noteringen een van de hoogst scorende corporaties in Nederland. Een bijzonder fraaie score die getuigt van een kwalitatieve dienstverlening én een goed en duurzaam woningbezit. Met deze resultaten waren we in voorgaande jaren al de beste corporatie van Limburg. Deze prestatie hebben we verder doorgezet waardoor we nu de beste corporatie van Nederland zijn.

Investeringen lonen
Directeurbestuurder Wilbert Pothoff: “Ondanks een lastig jaar met veel personeelswisselingen én de corona-uitdagingen, hebben we de dienstverlening voor onze huurders én de kwaliteit van onze woningen kunnen waarborgen of zelfs kunnen verbeteren. Daar zijn we enorm trots op!”


Klik op de afbeelding voor een vergroting.