Destion definitief naar Gennep

Na wat omzwervingen en een stevige verbouwing aan het nieuwe kantoorpand, verhuizen we deze maand definitief naar Gennep. Vanaf 17 oktober kunnen bezoekers van maandag tot en met donderdag of op afspraak, terecht in het kantoor aan Doelen 2.

Doelen Gennep
De nieuwe kantoorlocatie van Destion

Sinds De Vuurkuul uit Mook en Wonen Maasduinen uit Nieuw Bergen bijna tien jaar geleden fuseerden tot Destion, hebben we flink aan de weg getimmerd om de organisatie flexibel, efficiënt en toekomstbestendig te maken. Waren in 2007 twee woonwinkels en een back office kantoor nog vanzelfsprekend, nu kunnen we met digitale ondersteuning vanuit één centrale vestiging in het werkgebied werken.

Waarom nu pas? Directeur Wilbert Pothoff legt het uit: “Onderdeel van de fusie was de afspraak dat Gennep de vestigingsplaats zou zijn van waaruit de nieuwe corporatie zou gaan werken. Over drie locaties verspreid werken, bleek voor de kleine organisatie niet efficiënt en iedere locatie hield een eigen werkwijze in stand. Tijd voor eenheid dus samen naar één gebouw. “Precies,” beaamt Wilbert, “De keuze van drie naar een locatie maakte deel uit van ons ondernemingsplan dat we in 2013 hebben opgesteld. Het back office kantoor in Gennep werd snel verkocht en dat in Mook direct verhuurd. Toen de huurder van een deel van het kantoor aan de Siebengewaldseweg in Nieuw Bergen opzegde, kwam dit volledig leeg te staan. Omdat onze organisatie daar prima in paste, besloten we dit niet leeg te laten liggen en daar tijdelijk in te trekken.” De zoektocht naar een koper of huurder voor het pand en een geschikte kantoorlocatie in Gennep hield aan. “Eind vorig jaar vielen alle puzzelstukken in elkaar.”

Hoezo? “We waren erg blij dat N+P Group - een écht Bergens bedrijf – besloot om in Nieuw Bergen te blijven en besloot om het kantoor aan de Siebengewaldseweg te kopen. Daarmee konden we verder met de ontwikkeling van een kantoor in Gennep. Met het pand aan de Doelen, hebben we nu een prachtig en functioneel kantoor gekregen. Het was een sterk verouderd cellenkantoor wat vroeger gebruikt werd door de sociale dienst en had een grondige renovatie nodig. Hoewel de verbouwing ingrijpend was, vallen de uiteindelijke totale kosten zeer mee. Met deze verhuizing verlagen we onze huisvestingskosten aanzienlijk.”

Moeten klanten nu verder reizen? “Nee. Omdat het gebouw centraal in ons werkgebied ligt is het voor veel mensen beter bereikbaar. Maar onze dienstverlening vindt vooral in en om de woning plaats. Door de digitalisering en een klantenportal, kunnen ook heel veel zaken door huurders en woningzoekenden vanuit huis worden geregeld. Het komt dan ook niet zo vaak meer voor dat een huurder naar kantoor moet komen.

Wat verandert er nog meer? “Met het betrekken van het kantoor in Gennep worden ook de openingstijden gewijzigd. Vanaf 17 oktober zijn we van maandag tot en met donderdag geopend. Op vrijdag is het kantoor voortaan de hele dag gesloten.”

Vanaf 17 oktober is het bezoekadres van Destion: Doelen 2, 6591 BX in Gennep.