Destion in de maatschappij

Iedereen telt mee bij Destion

Op de website van Destion is een voorleesfunctie te vinden. Met deze toepassing worden teksten op de website hardop voorgelezen. Het helpt u als u moeite heeft om een tekst online te lezen.

Als de tekst voorgelezen wordt, kunt u de informatie op de website makkelijker begrijpen. Dit maakt de website toegankelijker en prettiger om te bezoeken.

Hoe werkt het?

U hoeft als gebruiker niets te downloaden. Klik simpelweg op de ‘Lees voor’ knop en het voorlezen start automatisch.
U kunt ook alleen een deel van de tekst laten voorlezen. Selecteer een stuk tekst, klik op de ‘Lees voor’ knop en het voorlezen start automatisch.
Op de tekstpagina staat in de linker bovenhoek een blauw icoon in de vorm van een luidspreker met de tekst ‘Lees voor’. Als hierop geklikt wordt activeert de voorleesfunctie. De knop ziet er zo uit:

Standaard wordt de hele pagina voorgelezen, maar u kunt ook een selectie maken met uw muiscursor. Ook kunt u kiezen uit meerdere functies, daarvoor klikt u op het pijltje linksonder in het hoekje, het menu klapt dan uit:

Waarom een voorleesfunctie?

Een voorleesfunctie is er niet alleen voor blinden en/of slechtzienden. Zij hebben vaak zelf voorzieningen hiervoor. De voorleesfunctie is er met name voor mensen die grote moeite hebben met lezen. Maar ook voor mensen met een leeshandicap, zoals personen met dyslexie, ouderen of zieken van wie het gezichtsvermogen afneemt. Doordat zij niet goed in staat zijn gedrukte of geschreven informatie te gebruiken, worden ze beperkt in hun functioneren.

 

Duurzaamheid staat ook bij Destion op de agenda

De basisgedachte is dat eerst de woning goed geïsoleerd moet zijn, om vervolgens maatregelen te nemen die zorgen voor afname van fossiele brandstoffen (gas). Denk daarbij aan het toepassen van zonnepanelen, zonneboiler of het gebruiken van een warmtepomp.
Maar uiteindelijk speelt ook het bewonersgedrag een grote rol om daadwerkelijk een reductie van de CO2 uitstoot te realiseren.

Wat heeft Destion al gedaan?

Om te beginnen hebben we de afgelopen 10 jaar al onze woningen - waar technisch mogelijk - voorzien van dak-, vloer- en gevelisolatie. Daarnaast zijn bij de verschillende schilderbeurten de ramen vervangen door isolatieglas en hangt er in vrijwel elke woning inmiddels een hoog rendement cv-ketel.

Op onze grotere maatschappelijke gebouwen, denk aan MFC en Brede School plaatsten we het afgelopen jaar zonnepanelen. Hiermee kunnen deze gebouwen voor een substantieel deel zelf in hun stroom voorzien.

  
MFC De Klaproos in Siebengewald                                    MFC De Koppel in Middelaar

  
Brede school De Grote Lier in Molenhoek                        Brede school De Samensprong in Nieuw Bergen

Wat kan Destion nog meer doen aan duurzaamheid?

Klik op de afbeelding hieronder voor het filmpje waarin Ilse de Bokx, manager Wonen, vertelt wat de visie van Destion is inzake duurzame energie.

We willen niemand uitsluiten en bedienen iedereen graag op een heldere en duidelijke manier.