Duofiets brengt vreugde

Bij Maasduinen Staete kenden ze het plezier van de duofiets met ondersteuning al langer. De oude fiets is vervangen voor een nieuwe versie die dankzij Huurdersraad Destion de bewoners weer in staat stelt om samen erop uit te trekken.


Met het RvC Fonds Leefbaarheid kunnen verenigingen of stichtingen aanspraak doen op een bijdrage voor de leefbaarheid in de omgeving van huurders van Destion. De Huurdersraad toetst of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet en wanneer het budget van het fonds het toe laat, kennen zij een bijdrage toe. 

Zo ook voor de duofiets bij Maasduinen Staete in Nieuw Bergen. Daar kunnen bewoners, ook huurders van de Noord-Limburgse woningcorporatie,  genieten van toertochten in hun vertrouwde omgeving.

Samen met een fietsvrijwilliger gaan ze op pad. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom zodat beter ingespeeld kan worden op de fietsbehoeftes. Bij interesse kun je je melden bij Rosalie van den Munckhof via rosalie.van.den.munckhof@dezorggroep.nl of 06 20 00 48 41. Zij is coach dagbesteding en welzijn bij Maasduinen Staete voor De Zorggroep.

 

Wim Wijnhofen en Frits Muller van Huurdersraad Destion kijken tevreden naar hoe de fiets met plezier in gebruik is genomen.

 

Een eetclub