Inbrekers gaan niet met vakantie

Inbrekers gaan niet met vakantie

In deze periode slaan veel inbrekers toe omdat zij weten dat bewoners even van huis zijn of een raam open zien staan. Het is voor een inbreker ook eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Wat kunt u doen tegen woninginbraken?

Wacht niet tot het te laat is maar volg deze tips op:     

  • Op vakantie? Licht de buren in 
    Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op uw oprit te zetten en af en toe een gordijn open of dicht te doen. Via deze link kunt u een burenkaart downloaden. Print de burenkaart en noteer daarop uw vakantiegegevens zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. Het dient ook als geheugensteuntje voor wat jullie met elkaar hebben afgesproken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

 

  • Dagje weg? Deur op slot!
    Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u naar boven gaat men zo binnen kan wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

 

  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of  onbekende personen bij uw huis) direct de politie via 112 moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

          

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Kijk voor meer tips en maatregelen op Politiekeurmerk Preventietips. Naast al deze maatregelen, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Want een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. De Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, helpen u hier graag bij. U vindt ze hier: Politiekeurmerk Veilig Wonen.