Kantoor feestelijk geopend

Op vrijdag 6 januari hebben we ons kantoor feestelijk geopend. Het bestuur van de Huurdersraad kwam als drie koningen de openingshandeling verrichten. Met Huurdersraad, medewerkers, Raad van Commissarissen, direct betrokken bedrijven, wethouders en burgemeester De Koning vond 's ochtends de officiële opening plaats.

   

Wilbert Pothoff vertelde de toehoorders dat dit de laatste bestemming, de final destination, van Destion is. Volgens de fusie-afspraken van tien jaar geleden hebben we ons definitief in Gennep gevestigd. Met dit kantoor zitten we midden in ons werkgebied en besparen we op huisvestingskosten en reiskosten en reistijd.

Drie Koningen

Vanwege de dag 6 januari: Drie Koningen, kwamen er drie koningen op ludieke wijze het nieuwe naambord onthullen. Voorzitter Henk Rutjes, secretaris Wim Rossen en penningmeester Thijs Spikmans van de Huurdersraad hadden zich speciaal voor de gelegenheid in mooie koningspakken gehesen en kwamen statig aangelopen vanuit het Norbertuspad. "Niet vanuit het oosten maar vanuit alle windrichtingen", zoals Wilbert vertelde. Want de heren komen respectievelijk uit Molenhoek, Wellerlooi en Ottersum: het meest noordelijke, zuidelijke dorp en het nagenoeg meest centrale dorp.

Vervolgens schreven zij volgens oud gebruik de letters C, M en B op bordjes op de deur. De letters staan voor: Christus Mansionem Benedicat wat "Christus zegene dit huis" betekent. Daarnaast verwijzen ze ook naar Caspar, Melchior en Balthasar. Deze letters blijven tot Pinksteren op de deur staan. Met dit ritueel hoopte men vroeger het kwaad op afstand te houden. We hopen dat dit ook onze corporatie dezelfde bescherming biedt.

Na de handeling openden de deuren zich en konden de gasten na het woordje van burgemeester De Koning, die blij is met de komst van Destion naast het gemeentekantoor, het eindresultaat bekijken. Een resultaat dat bestaat uit een licht en transparant kantoor met een rustige inrichting. 's Middags was het open huis erg goed bezocht door belangstellenden.

de letters staan voor:
Christus Mansionem Benedicat dat betekent: Christus zegene dit huis.
Deze letters verwijzen ook naar Caspar, Melchior en Balthasar.
Deze blijven tot Pinksteren op de deur staan.
Met dit ritueel hoopte men vroeger het kwaad op afstand te kunnen houden. Laten we hopen dat dit ook Woningstichting Destion tegen het kwaad zal beschermen.