Koopwoning verrassend vaak toch bereikbaar

U kijkt niet naar het woningaanbod omdat u verwacht dat u geen woning kunt kopen? Toch is dat eerder mogelijk dan iemand denkt volgens woningcorporatie Destion. Via via hoorde een van de huurders dat je bij Destion een huurwoning met korting kunt kopen, iets wat ze nooit had overwogen. Inmiddels is de koop rond: “Mijn maandlasten zijn nu lager dan toen ik nog huurde!”


Maandlasten voor deze woning in Mook kunnen bij koop lager zijn dan bij huur.

Lia Schaap, verkoopmedewerker bij corporatie Destion, vertelt. “Ik merk dat mensen vaak verrast zijn als blijkt dat een koopwoning tóch bereikbaar is. Blijkbaar is er nog het beeld dat het heel moeilijk is om bij een niet al te hoog inkomen een hypotheek te krijgen. Dat valt vaak mee en natuurlijk hangt het van de persoonlijke situatie af. Maar omdat huurwoningen voor bepaalde inkomensgroepen niet of nauwelijks meer bereikbaar zijn, brengen we graag onder de aandacht dat een koopwoning dit mogelijk wel is.” In het volgende voorbeeld, rekent Lia voor wat de maandlasten van actuele koopwoningen is.

Lindeboom in Mook al voor € 370 per maand

“Bij het rekenvoorbeeld gaan we uit van een jaarinkomen van € 27.500 en de huidige rentestand van 2,3% bij 10 jaar vast, Nationale Hypotheek Garantie en € 6.000 eigen geld”, legt Lia uit. De bruto maandlast bij Lindeboom 58 in Mook komt dan uit op € 370 exclusief verzekeringen.

Om als woningcorporatie de woningvoorraad af te stemmen op de behoefte van huurders en woningzoekenden, verkoopt Destion huurwoningen. Dit zijn voornamelijk oudere maar nog steeds goede woningen met een eerlijke marktwaarde. Bij Destion kun je zo’n woning dus ook met korting kopen.

Lindeboom 58 in Mook: koop € 370 per maand / huur € 471 per maand
€ 92.750 met maximale Slimmer Kopen®-korting (€ 132.500 reguliere koopprijs)
€ 100.000 koopsom incl. kosten
- € 6.000 vereiste eigen middelen
€ 94.000 hypotheek

Vrijblijvend informatie

Wat moet iemand doen wanneer die wil weten of die een woning kan kopen? “Die kan het beste met complete financiële gegevens contact opnemen met een hypotheekverstrekker. Dan weet je meteen waar je aan toe bent,” adviseert Lia. En ze voegt eraan toe: “Over koopwoningen van Destion en de korting, kunnen belangstellenden geheel vrijblijvend met mij contact opnemen.” Dat kan via post@destion.nl of 088 199 00 00. Kijk ook bij het koopaanbod.

Lindeboom 58 in Mook: KOOP € 370 per maand / HUUR € 471 per maand