Veiligheid in uw woning

Veiligheid in uw woning

Destion kan niet instaan voor de veiligheid van de apparaten en installaties die huurders zelf hebben aangebracht. Wel wijzen we huurders op de gevaren van sommige apparaten.

Afvoerkanaal goed onderhouden
Heeft u een eigen kachel? Dan is deze aangesloten op een afvoerkanaal. Dit kanaal moet u jaarlijks onderhouden. Heeft u een boiler of geiser als warmwatervoorziening? Dan is het raadzaam om de waakvlam regelmatig te controleren. Is deze onregelmatig of niet helder blauw, dan kan dit een teken zijn dat er koolmonoxide vrijkomt.

Zorg naast het onderhouden van het kanaal en controleren van de vlam, voor voldoende ventilatie in de woning en plaats één of meerdere koolmonoxide-melders. Meer over koolmonoxide-melders vindt u hier. U kunt ten alle tijde ook kiezen voor het vervangen van uw toestel voor een hoog rendements-ketel van Destion. U betaalt hiervoor een lichte huurverhoging. Neem daarvoor contact met ons op via 088 199 00.

Productwaarschuwing
Soms krijgen we bericht van leveranciers over apparaten die onveilig zijn. We adviseren huurders regelmatig eens op www.productwaarschuwing.nl te kijken. Op deze website staat precies per merk/type of er iets mis is en wat er mis is.