Verkiezingen Huurdersraad

Wilt u vertegenwoordiger zijn? Voor de dorpen Afferden, Molenhoek en Ven-Zelderheide zoekt de Huurdersraad leden. Huurders van Destion in die dorpen hebben hierover deze week een brief ontvangen. Tijdens het verjaardagsfeest van Destion vertellen leden van de Huurdersraad graag wat het werk van de Huurdersraad inhoudt en wat het betekent om lid te zijn. 

Aan de vergadertafel met de directeur
In de Huurdersraad zitten vertegenwoordigers van alle dorpen waar Destion werkzaam is. Als lid van de Huurdersraad heeft u inspraak over onderwerpen die het algemene belang van huurders aangaan. Over de beleidsplannen en de jaarlijkse begroting heeft de  raad een adviserende rol. Ook praten ze jaarlijks met Destion en de gemeenten over de prestatieafspraken in de gemeente.

U heeft het met Destion onder andere over:
• de jaarlijkse huurverhoging
• wijzigingen in de huurvoorwaarden of de huurovereenkomst
• de mutatieprocedure
• wijze van woningtoewijzing
• de planning van onderhoud aan de woningen

Cursussen en vergoeding
U krijgt de mogelijkheid om cursussen te volgen. En u ontvangt een vergoeding voor iedere vergadering waar u bij aanwezig bent. Gemiddeld komt de Huurdersraad vijf keer per jaar bij elkaar voor een vergadering. Ze vergaderen op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in het kantoor van Destion in Gennep.

Uitnodiging verjaardagsfeest
Op het verjaardagsfeestje van Destion waar huurders de uitnodiging voor hebben ontvangen is ook iemand van de Huurdersraad aanwezig waarbij u met vragen terecht kunt.

Interesse?
Stuur dan gerust een mail naar Wim Wijnhofen, vicevoorzitter van de Huurdersraad, via huurdersraad@destion.nl.