Winterweer

Na de hevige sneeuwval en vrieskou zet nu de dooi in. Dit brengt ook weer overlast met zich mee. Met name de smeltende sneeuw en eventuele lekkages.
 
Graag geven wij u wat belangrijke informatie.

Smeltende sneeuw
De vele sneeuw die is gevallen gaat smelten. Het water zoekt de snelste weg naar beneden. Door eventueel (nog) bevroren dakgoten en regenpijpen, kan dit naar binnen zijn. Dit is een eenmalige lekkage. Als u op die plek nooit last heeft gehad van een lekkage als het regent, is dit geen blijvend probleem. Belt u ons alstublieft hiervoor dus niet!

Natuurlijk is het wel erg vervelend. Tijdelijk opvangen met emmers en handdoeken is voor nu de oplossing en daarna eventueel droogblazen met een föhn. Heeft u als de sneeuw is verdwenen, tijdens regenval, nog steeds last van een lekkage, laat het ons dan weten.

Verwarmingsinstallatie
Hopelijk valt de c.v.-installatie of warmtepomp niet op storing. Wanneer dat toch gebeurt, kunt u dag en nacht de storing melden. U belt hiervoor het nummer wat op het apparaat staat van de firma’s Feenstra of Giesen. Of u belt naar Destion.
Er wordt met man en macht gewerkt aan het verhelpen ervan, maar door de drukte en moeilijk begaanbare wegen, kan het wat lager duren.
 
Hieronder enkele tips:

  • Zorg voor voldoende waterdruk in de installatie.
  • Zet de kamerthermostaat niet lager dan 15 graden en draai alle radiatoren een beetje open.
  • Laat binnendeuren open staan om overal warmte toe te laten.

 
Waterinstallatie

  • Voorkom bevriezing van de waterleidingen.
  • Houd ramen en deuren goed gesloten en stop eventuele kieren en openingen in de buitengevels dicht.
  • Sluit eventuele buitenkraan met de afsluitkraan af.
  • Isoleer tijdelijk waterleidingen op koude niet-geïsoleerde zolders, dat kan ook met een deken of met kranten.
  • Is er toch een leiding gesprongen of lekt het? Draai dan meteen de hoofdkraan dicht en bel met Destion.

 
Bevriezen van sloten en deuren
Het kan goed zijn dat uw buitendeursloten of deuren dichtvriezen. Dit probleem lost Destion niet voor u op.
Een warme föhn op de bevroren plekken wil vaak al helpen. Als u teveel kracht gebruikt om de deur open te duwen of trekken, maakt u waarschijnlijk meer kapot. Lukt het nog niet, dan kunt u misschien tijdelijk even een andere deur gebruiken.
 
Begrip
Wij hopen van harte dat u warm en veilig deze koude dagen doorstaat. En als u nog vragen heeft kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen via post@destion.nl of 088 199 00 00.

We doen ons uiterste best om alle klachten, meldingen en vragen te beantwoorden en zo snel mogelijk op te lossen. Onder deze extreme weersomstandigheden en vanwege de corona-maatregelen is dat niet altijd op korte termijn mogelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip.