Zonnepanelen

Om onze woningen duurzamer te maken zijn we bezig met het kosteloos plaatsen van zonnepanelen op al onze woningen waar dit mogelijk is
We zijn in 2020 begonnen met de woningen die het minst gunstige energielabel (EPA-label) hebben. Sindsdien hebben we al ruim 4000 zonnepanelen geplaatst op ruim 500 verschillende woningen (stand maart 2022). We blijven doorgaan totdat elke woning, waar mogelijk, zonnepanelen heeft. We verwachten in 2028 de laatste woning te voorzien van zonnepanelen.

De eerste zes panelen zijn gratis
We bieden - zolang het technisch mogelijk is - iedere bewoner de optie om kosteloos zes zonnepanelen te laten plaatsen. Tegen een kleine huurverhoging is het ook mogelijk om meer panelen te laten plaatsen. Zolang dit op het dak past kan dit tot maximaal 12 panelen. Hoe meer extra panelen, hoe lager de huurverhoging per paneel wordt. De opbrengst van de zonnepanelen is geheel voor de bewoners. De opbrengst is afhankelijk van de ligging van het dak, het aantal zonnepanelen, het aantal zonuren, maar ook de aanwezigheid van obstakels zoals bomen of een dakkapel.

Wanneer is mijn woning aan de beurt?
Zolang het technisch mogelijk is krijgt iedere woning van Destion zonnepanelen. De verwachting is dat we in 2028 klaar zijn met het plaatsen. Totdat de laatste panelen liggen blijven we continu bezig met plaatsen. Wanneer een woning aan de beurt is hangt af van het energielabel van de woning. Het is niet afhankelijk van waar de woning ligt. Het kan dus voorkomen dat er in uw straat al woningen zijn met zonnepanelen en u nog niets heeft gehoord.
Bewoners hoeven niets te doen om in aanmerking te komen voor de zonnepanelen. Zodra een woning aan de beurt is ontvangen de bewoners een persoonlijke brief waar alle belangrijke informatie in staat.

Heeft u nog vragen?
De belangrijkste informatie en meest gestelde vragen vindt u in de brochure 'Zonnepanelen op uw dak'. Deze vindt u door op de afbeelding hieronder te klikken.

Heeft u na het lezen van de brochure toch nog vragen? Neem dan contact op met Tim Derks via t.derks@destion.nl of bel naar 088 199 00 41

(Klik op de afbeelding hieronder)