Duurzaamheid

De basisgedachte is dat eerst de woning goed geïsoleerd moet zijn, om vervolgens maatregelen te nemen die zorgen voor afname van fossiele brandstoffen (gas). Denk daarbij aan het toepassen van zonnepanelen, zonneboiler of het gebruiken van een warmtepomp.
Maar uiteindelijk speelt ook het bewonersgedrag een grote rol om daadwerkelijk een reductie van de CO2 uitstoot te realiseren.

Wat heeft Destion al gedaan?

  • Om te beginnen hebben we de afgelopen 10 jaar al onze woningen - waar technisch mogelijk - voorzien van dak-, vloer- en gevelisolatie. Daarnaast zijn bij de verschillende schilderbeurten de ramen vervangen door isolatieglas en hangt er in vrijwel elke woning inmiddels een hoog rendement cv-ketel.
  • De aankomende jaren voorzien we al onze woningen, waar dat mogelijk is, kosteloos van zonnepanelen. We zijn begonnen met de woningen die het minst gunstige energielabel (EPA-label) hebben. Daarna volgen de andere woningen, net zolang totdat we alle geschikte daken hebben voorzien van zonnepanelen.
  • Op onze grotere maatschappelijke gebouwen, denk aan MFC en Brede School plaatsten we het afgelopen jaar zonnepanelen. Hiermee kunnen deze gebouwen voor een substantieel deel zelf in hun stroom voorzien.


   
MFC De Klaproos in Siebengewald                       MFC De Koppel in Middelaar

   
Brede school De Grote Lier in Molenhoek            Brede school De Samensprong in Nieuw Bergen

In de filmpjes hieronder hoort en ziet u wat Destion doet

In het kader van het programma VerduurSAMEN2030 van de gemeente Bergen vertelde onze vorige directeur-bestuurder Wilbert Pothoff,  wat Destion doet in het kader van duurzaamheid. Klik op de afbeelding hieronder om de video te starten.





In het volgende fragment neemt Wilbert Pothoff u mee naar een duurzame woning. Want hoe werkt dat nou eigenlijk zo'n warmtepomp?


     

Klik op de afbeelding hierboven om de video te starten.