Huur betalen

U woont in een woning van Destion, waarvoor u maandelijks huur betaald. Hieronder leggen we u uit welke betaalmogelijkheden er zijn.


Er zijn drie manieren waarop u de huur kunt betalen.


Betalen via machtiging (automatische incasso)

De makkelijkste manier om de huur te betalen is via automatische incasso. U machtigt Destion om maandelijks het huurbedrag van uw bankrekening af te schrijven op een vaste dag in de maand. Tijdens het toewijzingsgesprek krijgt u het machtigingsformulier mee. Op de machtiging geeft u aan of u op de 1e, 5e of de 10e van de maand wilt betalen. Als er een aanpassing van het huurbedrag is, zoals met de jaarlijkse huurverhoging, hoeft u zelf niets te doen. U kunt op ieder moment een machtiging stopzetten.


Zelf overmaken na ontvangst van factuur

Kiest u niet voor automatische incasso? Dan ontvangt u maandelijks een factuur via de email. U geeft zelf uw bank opdracht voor de huurbetaling. Houd er rekening mee dat het bedrag uiterlijk de 10e van de maand op onze rekening moet staan. U maakt het huurbedrag voor de 10e van de maand over op IBAN NL28 INGB 0681 4448 86. Vermeld daarbij het kenmerk van de factuur en over welke maand deze betaling gaat. Let op! Kiest u deze wijze van betalen, houdt dan rekening met de jaarlijkse huurverhoging in juli. Anders ontstaat er een betalingsachterstand. 


Via pin bij Destion

Het is mogelijk om op afspraak via de pinautomaat op het kantoor van Destion uw huur te betalen. Contante betalingen nemen we niet aan.

Wanneer moet ik de eerste huur betalen?

Dat doet u vóór het opleveren van de woning. Wanneer u de woning heeft geaccepteerd, ontvangt u een uitnodigingsbrief voor de oplevering van de woning. Daarin staat ook het definitieve huurbedrag. Dit kunt u dan meteen overmaken via de bank. Als het bedrag niet voor de oplevering bij Destion binnen is, kan de oplevering niet plaatsvinden. Eventueel kunt u voor de oplevering pinnen in ons kantoor en ontvangt dan een betaalbewijs. De mutatiemedewerker kan vragen naar een betaalbewijs.