Zonnepanelen

Om onze woningen energiezuiniger te maken voorzien we de aankomende jaren alle woningen, waar dat mogelijk is, gratis van zonnepanelen


We beginnen met de woningen die het minst gunstige energielabel (EPA-label) hebben. Daarna volgen de andere woningen, net zolang totdat er op alle geschikte daken zonnepanelen liggen.

Destion plaatst de eerste zes panelen gratis

De opbrengst van de zonnepanelen is voor de bewoners. De opbrengst is afhankelijk van de ligging van het dak, het aantal zonuren, het aantal panelen, maar ook de aanwezigheid van obstakels zoals bomen of een dakkapel.

Extra zonnepanelen zijn eventueel mogelijk tegen een kleine huurverhoging

Afhankelijk van de woning en de omstandigheden bieden we een aantal extra zonnepanelen. Daarbij geldt, hoe meer panelen men kiest, hoe lager de huurverhoging per paneel. Het maximaal aantal panelen per woning is 12 stuks.

Wanneer is mijn woning aan de beurt?

We gaan door met het leggen van de zonnepanelen totdat we alle woningen hebben gehad. We starten met de woningen met het minst gunstige energielabel (EPA-label). Bewoners krijgen van ons een persoonlijke brief wanneer de woning aan de beurt is.

De belangrijkste informatie en meest gestelde vragen vindt u in de brochure Zonnepanelen op uw dakPlug-in zonnepanelen

Plug-in zonnepanelen zijn zonnepanelen die u zelf met een normale stekker aansluit op uw stopcontact. Ook wel Plug & Play zonnepanelen genoemd. Plug en Play zonnepanelen zijn zonnepanelen die direct de energie terug leveren aan het elektriciteitsnet, zonder dat daar een aparte omvormer voor nodig is. Of waarbij de opgewekte stroom direct wordt verbruikt. U kunt de panelen direct aansluiten aan het stopcontact en er hoeft niks gekoppeld te worden aan de meterkast.

Plug-in zonnepanelen geven een verhoogd risico op brand in uw woning 
Door de zonnepanelen kan er een hogere stroom door de kabels in uw woning lopen dan waar deze geschikt voor zijn, ook bij maar een paar zonnepanelen. De zekeringen die uw kabels beschermen kunnen dan niet goed meer hun werk doen.

Destion verbiedt het gebruik van plug-in zonnepanelen niet, maar raadt het wel af
Wij leggen – voor zover mogelijk – op al onze woningen zes gratis zonnepanelen. Bent u toch geïnteresseerd in plug-in zonnepanelen, willen wij u wijzen op de volgende aandachtspunten:

  • Gebruik alleen plug-in panelen sets met een CE, KEMA of TÜV keurmerk;
  • Plaats nooit meer dan twee zonnepanelen per elektragroep;
  • Plaats de panelen los op de grond, en bevestig ze niet aan de woning of een ander bouwwerk;
  • De plug-in zonnepanelen vallen niet onder een van de verzekeringen van Destion. Deze moet u dus zelf verzekeren tegen schade aan of door de panelen;
  • Bij schade veroorzaakt door een tekortkoming van de panelen kan Destion de schade op u verhalen.