Benodigde documenten

Het allerbelangrijkste is dat u ons een actuele inkomensverklaring geeft. Zonder een inkomensverklaring mogen wij de woning niet toewijzen.

Inkomensverklaring

De inkomensverklaring is een officiële verklaring van de Belastingdienst met uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar. Om een huurwoning toegewezen te krijgen mag uw gezinsinkomen niet boven de inkomensnorm uit komen. Wanneer u actief reageert op ons huuraanbod, vraag dan direct een inkomensverklaring aan bij de Belastingdienst. Dit is gratis en kan via telefoonnummer 0800 0543. Zorg dat u uw Burgerservicenummer bij de hand heeft, daar wordt om gevraagd. U ontvangt de inkomensverklaring binnen vijf werkdagen. U kunt de inkomensverklaring ook zelf downloaden via de website van de Belastingdienst. Lukt het niet om een inkomensverklaring aan te vragen of heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met een van de relatiemedewerkers van de afdeling Mens en omgeving van Destion via inschrijving@destion.nl of 088 199 00 00, kies 2.


Let op! Op het moment dat wij u een woning aanbieden, bent u te laat met het aanvragen van een inkomensverklaring. Voorkom teleurstelling en wacht daarom niet, maar vraag uw inkomensverklaring aan, zodra u op een woning heeft gereageerd.

Wanneer moet ik alles aanleveren?

Tijdens het toewijzingsgesprek heeft u de inkomensverklaring nodig. Binnen een week nadat u bericht over een woning heeft gekregen, nodigt onze relatiemedewerker van de afdeling Mens en omgeving u op kantoor uit voor een toewijzingsgesprek.