Locatiebezoek RvC en inspirerende dialoog nieuwe koers

Op vrijdag 16 augustus bezocht de Raad van Commissarissen (RvC) verschillende locaties die Destion momenteel bezighouden 
Eén van de locaties was Maasduinen Staete, waar we samen met De Zorggroep nadenken over toekomstscenario’s van dit pand. Collega en onderhoudsvakman René leidde ons rond en liet alle bijzondere plekken van dit gebouw zien. Tijdens dit bezoek werd er dieper ingegaan op de mogelijke functies en herontwikkeling van het gebouw, waarbij veranderde wensen en behoeften van zowel zorgpartijen als van Destion centraal stonden.


Daarnaast bezochten we enkele leegstaande woningen

Collega Johan vertelde over de dilemma’s die hij als mutatiecoördinator in zijn werk tegenkomt. We spraken over hoe huurders de woning achterlaten, de wensen van nieuwe huurders, hoeveel er soms geïnvesteerd wordt om de woning weer in goede staat te brengen en welke afwegingen daarbij voor Destion een rol spelen.



De bezoeken boden de RvC een waardevol inzicht in de operationele en strategische vraagstukken waarmee Destion momenteel te maken heeft. Er werden goede gesprekken gevoerd over hoe we de toekomstige ontwikkelingen kunnen vormgeven om optimaal te voldoen aan de verwachtingen van onze huurders en partners. Dit vormde een mooie overgang naar het tweede deel van de middag, waarin de nieuwe koers centraal stond.

Afgelopen maanden voerden we verschillende gesprekken met partners zoals zorgorganisaties, gemeenten en de Huurdersraad om input op te halen
Het hoogtepunt hiervan was onze partnerbijeenkomst op 20 juni in De Buun in Well, waar we veel waardevolle ideeën en suggesties verzamelden. Deze input vertaalden we naar 'bouwstenen' voor onze nieuwe koers.

Vrijdag bespraken we met de RvC deze bouwstenen, waaronder:

  • toekomst van wonen in onze regio,
  • leefbaarheid in de kernen,
  • klimaat-gedreven duurzaamheid,
  • regionale samenwerking,
  • aantrekkelijkheid van de organisatie,
  • verantwoord omgaan met financiën.


Het was een inspirerende middag die leidde tot waardevolle gesprekken en inzichten over de richting die we willen inslaan.



De volgende stap is om de bouwstenen verder uit te werken tot een helder en richtinggevend verhaal dat ons de komende jaren houvast biedt. Zodra de koers in het najaar definitief is, zullen we deze uiteraard delen via de website, nieuwsbrief en andere communicatiekanalen.