Reageren op een woning

U kunt reageren op een woning door in te loggen op MijnDestion. Hier treft u het huurwoningaanbod aan en kunt u direct reageren.  Heeft u zich nog niet ingeschreven als woningzoekende, ga dan naar het inschrijfformulier.


Kan ik meteen reageren als ik ingeschreven ben?

Ja, u ontvangt samen met de bevestigingsmail van het inschrijven een link waarmee u met uw e-mailadres en wachtwoord kunt inloggen op MijnDestion. Daar treft u het woningaanbod aan en kunt u direct reageren.

Waarom wordt er om een inkomensverklaring gevraagd?

Destion moet namelijk bij de toewijzing rekening houden met uw huishoudgrootte en het verzamelinkomen. Vraag daarom een actuele inkomensverklaring aan bij de Belastingdienst op het moment dat u reageert op een woning. Dit kan via 0800 - 0543 (gratis). U kunt de inkomensverklaring ook zelf downloaden via de website van de Belastingdienst.

Vanaf welke leeftijd krijg ik voorrang op een woning?

Op bestaande levensloopbestendige woningen krijgen woningzoekenden van 65 jaar of ouder voorrang, daarna woningzoekenden van 55 jaar en ouder. Uw leeftijd wordt meegenomen bij de selectie zodra u reageert op een levensloopbestendige woning via MijnDestion.

Ik ben alleenstaand, kom ik in aanmerking voor een gezinswoning?

Ja, behalve voor de gezinswoningen op een hoek of aan het eind van een blok. Hier vallen ook twee-onder-een-kapwoningen onder. Die wijzen we met voorrang toe aan twee- en meerpersoonshuishoudens.